Afumare fum lichid

Tehnologia de afumare prin atomizarea condensatului de fum nu este o noutate. Majoritatea celor din acest domeniu au auzit, au vazut, au testat si chiar implementat acest proces de afumare modern si inovator. Desi privit cu scepticism la inceput, proiectul capata amploare constant, iar in cei trei ani am ajuns sa acoperim peste 20% din productia de mezeluri la nivel national.

Pentru a intelege tehnologia, este important sa punctam cum se obtine condensatul din fum. Astfel vom aborda si subiectul sensibil “mai sigur decat fumul clasic”

Prima etapa in obtinere este arderea controlata a lemnului uscat, selectionat in functie de esenta. Dupa ardere, fumul este condensat in apa iar apoi extras. Urmeaza procesul care il diferentiaza de fumul traditional, si anume filtrarea. Nu se adauga alti solventi in afara de apa iar filtrele folosite sunt specific dezvoltate pentru aceasta aplicatie. Dupa ce se ajunge la nivelul dorit de puritate a componentelor, se extrage prin evaporarea suportului (apa) si se obtin componentele de baza: cea de culoare si cea de aroma. In functie de tipul de lemn folosit ca si materie prima, se obtin produse diferite.

Prin combinarea diferitelor componente, in functie de tipul de lemn folosit ca si materie prima, se obtin produse care dau culori si arome diferite la finalul procesului de afumare.

Aplicarea fumului lichid pe produs se face prin atomizare. Aseasta presupune transformarea condensatului din fum in particule foarte fine ce se depun pe suprafata produsului in straturi succesive.

Utilajul cu care se face atomizarea inlocuieste generatorul de fum conventional si este legat la panoul de comanda a celulei, mentinand automatizarea procesului.

Care sunt avantajele fumului lichid?

  • Constanta si repetabilitateOdata cu stabilirea duratei optime de afumare pentru fiecare produs in parte, de fiecare data se va obtine aceeasi culoare. Afumarea nu va mai depinde de factorul uman, ci va fi efectuata automat, electronic, rezultand produse cu aceeasi culoare, de fiecare data.
  • Rezistenta culoriiPelicula de fum lichid, depusa si fixata pe suprafata produsului, este mult mai stabila in timp. Produsele isi pastreaza culoarea si luciul o perioada mai lunga, fie ca sunt ambalate sau nu. De asemenea, in etapa de racire si de depozitare a produsului, culoarea nu se va mai pierde. Pe scurt, se vor elimina etapele de reafumare de a 2-a zi, care sunt prezente in multe din unitatile actuale.
  • Cresterea productivitatii si eficientizarea consumului de energieProcesul de afumare prin atomizare se realizeaza, de cele mai multe ori, intr-un timp mai scurt decat cel de afumare clasica. In cazul membranelor care pun probleme la afumare, de tipul faser natur, timpul necesar afumarii poate fi si de 2 ori mai mic. Durata de timp mai scurta necesara procesului de afumare si eliminarea etapei de evacuare de dupa fum duc la o crestere a productivitatii cu pana la 30%.
  • Randamente mai buneCum in timpul procesului de afumare, 1 minut celula este inactiva iar 4 minute se afla pe o etapa de recirculare blanda, iar atomizorul este utilizat doar pe etapa de injectie consumul energetic este redus considerabil. Deoarece timpul pe care produsul il petrece in celula este scurtat, automat si randamentele vor fi mai bune. De regula, se obtin cresteri cu 1-3%, in functie de produs. Transformand aceste procente in sume exacte, cred ca puteti trage singuri concluzia ca afumarea cu fum lichid, desi pare mai scumpa comparativ cu afumarea clasica, devine gratis iar cheltuielile se amortizeaza intr-un timp foarte scurt.
  • Costuri de intretinere si curatare reduseCondensatul din fum nu contine gudron iar celelalte componente nu prezinta risc de depunere, eliminand patarea produselor. Acesti 2 factori se traduc prin injumatatirea consumului de detergenti “grei”, si, evident a riscurilor asociate cu acesta.
  • Prietenos cu mediulDupa etapa de afumare, se trece in etapa de fierbere, fara a mai fi nevoie de evacuarea intermediara. In maxim 15 minute, in prezenta aburului, particulele de fum vor condensa si for fi eliminate cu apa din celula. In acelasi timp, mediul de lucru din zona celulelor va fi unul mai curat.
Pentru a te putea convinge singur daca aceasta tehnologie te-ar avantaja, poti programa oricand un test la tine in fabrica. Unul din tehnologii nostri va testa tehnologia in conditiile tale de lucru, pe produsele tale, pentru a vedea exact cum se realizeaza. Pentru test se foloseste o instalatie mobila, adaptabila oricarei celule, fara modificari. De regula testele dureaza una – doua zile, si se realizeaza pe produsele care pun probleme in afumare.

(Sursa video – https://ruitenberg.com)